ESZKÖZÖK

SmartRef digitális refraktométer

A szőlő érettségének ellenőrzésére egyik legegyszerűbb mód a cukortartalmának mérése. Többek között erre szolgál a SmartRef digitális refraktométer, ami egy intelligens, hordozható készülék a laboreszközök piacán méltán világhírű Anton Paar kínálatából. A készülék az ingyenes Wine Meister mobil alkalmazással használható (iOS-en és Androidon is elérhető), amit kifejezetten a borászok igényei alapján fejlesztettek. Segítségével egyszerűen megtekinthetők, tárolhatók és akár grafikonon is megjeleníthetők a mért adatok. A méréshez mindössze 0,4 ml minta szükséges, és a pontos eredmény 2 másodpercen belül látható, természetesen hőmérséklet-kompenzációval.

A készülék által kezelt főbb mértékegységek:

  • Babo [°Babo] (=Magyar Mustfok)
  • Baumé [°Bé]
  • Brix [°Bx]
  • Klosterneuburgi mustfok [°KMW]
  • Oechsle CH [°Oe CH]
  • Oechsle GER [°Oe GER]
  • Hőmérséklet [°C], [°F]
Legfőbb tulajdonságai:
  • Széles mérési tartomány: 0 °Brix - 85 °Brix
  • Pontosság: 0,2 °Brix
  • Gyors leolvasás: eredmények két másodperc alatt
  • Automatikus hőmérséklet-kompenzáció
  • Ingyenes iOS/Android alkalmazás

SmartRef

Ha szívsen használnád a refraktométert, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.


EasyDens sűrűségmérő

EasyDens

Az erjedési folyamat nyomon követését az EasyDens minden korábbinál könnyebbé teszi. Az EasyDens és az ingyenes Wine Meister mobil alkalmazás (iOS vagy Android) használatával könnyen megállapítható a szőlő cukortartalma, figyelemmel kísérhető a bor erjedési folyamata, és meghatározható a kész bor várható alkoholtartalma. A mérési eredmények azonnal rendszerezhetők, bármikor visszanézhetők és ellenőrizhetők, ami elősegíti a folyamatosan magas minőségű borok készítését.

Az EasyDens és a Wine Meister alkalmazás mindössze 2 ml minta felhasználásával rendkívül pontos eredményeket biztosít, méghozzá hőmérséklet-kompenzációval (ATC):

  • Brix [°Bx]
  • Oechsle [°Oe]
  • Klosterneuburgi Mustfok [°KMW]
  • Baumé [°Bé]
  • Babo [°Babo] (=Magyar Mustfok)
  • Cukor koncentráció [g/l]
  • Relatív sűrűség [SG 20/20]
  • Várható alkoholtartalom [% v/v]
  • Sűrűség [g/cm³] az adott hőmérsékleten
  • Hőmérséklet [°C], [°F]
Legfőbb tulajdonságai:
  • Gyors mérés: eredmények kevesebb, mint 5 másodpercen belül
  • Nagyfokú precizitás bármely szeszesital esetén
  • Mindössze 2 ml minta elegendő
  • Ingyenes iOS/Android platformon futtatható mobilalkalmazás: kövesse nyomon az erjedést az okostelefonjával
  • Új dizájn

Ha szívesen használnád a sűrűségmérőt, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.


OCULYZE automatikus élesztősejt-számláló

Az időjárást nem tudod irányítani, az erjedést azonban igen.
Élesztősejtek mikrószkópos elemzése mesterséges intelligenciával


Oculyze

Az élesztőkultúrák, így az erjedő mustok élesztősejt-állománya elemzésének leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módja az Oculyze használata. A forradalmian új megoldás egy erjedő tételben képes meghatározni az élesztősejtek számát (koncentrációját) és életképességét, így sokkal pontosabb képet ad az erjedés menetéről, mintha csak a cukor fogyásából vonnánk le bámilyen következtetést.
Könnyen használható, nem igényel szakképzett személyzetet. Ebből adódóan nem csak profi laborokban tudják használni, hanem borászatokban, sörfőzdékben stb is.

Bővebb információ: https://www.oculyze.net/hu/

Ha további információt szeretnél az eszközről, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.

Vissza a kezdőlapra