A szőlő érettségének ellenőrzésére egyik legegyszerűbb mód a cukortartalmának mérése. Többek között erre szolgál a SmartRef digitális
refraktométer, ami egy intelligens, hordozható készülék a laboreszközök piacán méltán világhírű Anton Paar kínálatából. A készülék az ingyenes Wine Meister
mobil alkalmazással használható (iOS-en és Androidon is elérhető), amit kifejezetten a borászok igényei alapján fejlesztettek. Segítségével egyszerűen megtekinthetők,
tárolhatók és akár grafikonon is megjeleníthetők a mért adatok. A méréshez mindössze 0,4 ml minta szükséges, és a pontos eredmény 2 másodpercen belül látható,
természetesen hőmérséklet-kompenzációval.
A készülék által kezelt főbb mértékegységek:
Ha szívsen használnád a refraktométert, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.
Az erjedési folyamat nyomon követését az EasyDens minden korábbinál könnyebbé teszi. Az EasyDens és az ingyenes Wine Meister mobil alkalmazás
(iOS vagy Android) használatával könnyen megállapítható a szőlő cukortartalma, figyelemmel kísérhető a bor erjedési folyamata, és meghatározható a kész bor várható
alkoholtartalma. A mérési eredmények azonnal rendszerezhetők, bármikor visszanézhetők és ellenőrizhetők, ami elősegíti a folyamatosan magas minőségű borok készítését.
Az EasyDens és a Wine Meister alkalmazás mindössze 2 ml minta felhasználásával rendkívül pontos eredményeket biztosít, méghozzá hőmérséklet-kompenzációval (ATC):
Ha szívesen használnád a sűrűségmérőt, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.
Az időjárást nem tudod irányítani, az erjedést azonban igen.
Élesztősejtek mikrószkópos elemzése mesterséges intelligenciával
Az élesztőkultúrák, így az erjedő mustok élesztősejt-állománya elemzésének leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb módja az Oculyze használata.
A forradalmian új megoldás egy erjedő tételben képes meghatározni az élesztősejtek számát (koncentrációját) és életképességét, így sokkal pontosabb képet ad az erjedés menetéről,
mintha csak a cukor fogyásából vonnánk le bámilyen következtetést.
Könnyen használható, nem igényel szakképzett személyzetet. Ebből adódóan nem csak profi laborokban tudják használni, hanem borászatokban,
sörfőzdékben stb is.
Bővebb információ: https://www.oculyze.net/hu/
Ha további információt szeretnél az eszközről, keress bennünket a lenti elérhetőségeken.